Hotel Smolarnia położony nad Jeziorem Straduńskim w Wielkopolsce, połączonym z Wielką Pętlą Wielkopolską rzeką Bukówką. Obiett proponując kameralność w ścisłej harmonii z naturą zaprasza gosci prywatnych i biznesowych do swej Restauracji Pawła Salamona, posiadającego tytuł Najlepszego Szefa Kuchni w Polsce, w 2016 roku.
Sercem lokalu Smolarna jest jej kuchnia. Dzięki zamiłowaniu do gotowania, czerpiąc inspiracjie z bogactwa regionu oraz świeżych, lokalnych produktów Szef kuchni wraz z załogą tworzą najwspanialsze specjały kulinarne. Powstałe z tych produktów sezonowe oraz autorskie menu degustacyjne podajemy w dwóch restauracjach.
Niepowtarzalność tego miejsca jest wynikiem położenia połaczonego z architekturą blisko stuletniego obiektu. Połączono w nim miejscu tradycję z nowoczesnością, tworząc wnętrze z pełną spokoju atmosferę z zachowaniem tradycji. Dwustumetrowy taras widokowy łączy obiekt z otaczającą go naturą, stanowiąc jednocześnie miejsce wypoczynku i funkcję restauracji.
Przestronne i eleganckie wnętrza restauracyjne oraz autorska, regionalna kuchnia to odpowiednia oprawa dla ważnych uroczystości rodzinnych.
Specjalizujemy się w organizacji wesel. Oprócz wspaniałego miejsca, posiadamy także bogate doświadczenie w kreowaniu niezapomnianych uroczystości.