Restauracja u "Bartka"
położona nad brzegiem urokliwego jeziora, zatopiona w zieleni, przepojona atmosferą nieskażonej przyrody i nasza serdecznością. To Ty jesteś tu najważniejszy, to Tobie otwieramy drzwi naszego lokalu. Znajdziesz tu miłą obsługę, dania kuchni fusion, które zadowolą każdego smakosza eko- barek sałatkowy z ekologicznych upraw Pana Leona.
Na życzenie skomponujemy Tobie danie, które sobie sam ułożysz z naszego menu. Możesz tez u nas przenocować, by po obfitym śniadaniu ruszyć w dalszą podróż, lub... zostać na dłużej.
PROPOZYCJA MENU WESELNEGO
I wersja
Staropolskie przywitanie chlebem i solą
ZUPY ( do wyboru)
Staropolski rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki, Zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym, Krem z pomidorów z parmezanem i ziołami.
DANIA GŁÓWNE
Pieczony schab w sosie śliwkowym
Rolada z kurczaka z warzywami,
Zawijańce kaszubskie z ogórkiem i cebulą,
Dodatki: ziemniaki z wody, ziemniaki pieczone, kasza gryczana, zestaw surówek.
DESER ( do wyboru)
Lody z owocami i bitą śmietaną,
Sałatka owocowa,
Gruszka z musem malinowym w polewie czekoladowej
PIERWSZA KOLACJA
- zimne przekąski
Patery wędlin,
Łosoś faszerowany w galarecie,
Galaretki drobiowe,
Rolady mięsne w galarecie,
Bufet sałatkowy
Dodatki – pieczywo
DRUGA KOLACJA
Bogracz węgierski
Pieczeń z szynki w podgrzybkach.
TRZECIA KOLACJA ( do wyboru)
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem,
Barszcz czerwony z pasztecikiem,
Flaczki wołowe.
NAPOJE GORĄCE (bez limitu)
Kawa i Herbata