Od 1997 r. współtworzy klimat ul. Floriańskiej - najbardziej znanego miejsca Krakowa. Dwie sale w zabytkowej piwnicy, stylem wnętrz przypominają gościom czasy wspominanego z nostalgią w tym mieście cesarza Franciszka Józefa. Atmosferę cesarsko-królewskiego Krakowa ożywia humorem dobry wojak Szwejk, drugi patron tego czarującego miejsca.
Piwnica Pod Złotą Pipą to idealne miejsce na organizowanie przyjęcia lub obiadu weselnego. Szczegółowe informacje dostępne są na
Przykładowe menu WESELNE dla maksymalnej liczby gości 64.
Godz. 16.00
Przywitanie gości i Państwa Młodych :
Chlebem i solą (rodzice Państwa Młodych)
Toast kieliszkiem „Złota Pipa”
Godz. 16.30 – 18.00
Kolacja:
Zakąska na zimno: Owoc avocado z pastą łososiową
Zupa: Zupa cebulowa z koniakiem
Danie na gorąco: Polędwiczki wieprzowe z kurkami w sosie śmietankowym podawane z ziemniaczkami „duphines” oraz sałatą
Deser: Lody z owocami
Godz. 21.00
Bufety zimnych dań
Śliwki płonące zawijane w boczku
Pieczone przez nas mięsa w różnych gatunkach
(polędwica wołowa, karczek wieprzowy, boczek chudy zwijany i faszerowany);
Wędliny : szynka staropolska, kiełbasa lisiecka, polędwica drobiowa ;
Śledzie w śmietanie i jabłkami ;
Łosoś wędzony w plastrach z koprem i krewetkami ;
Mus łososiowy
Pasztety : strassburski oraz z zająca ;
Jaja na różne sposoby ;
Patery z 8 rodzajów serów z owocami ;
Masło ziołowe i czosnkowe formowane ;
Patery owoców różnych
Sałatki : francuska jarzynowa, z sera feta z pomidorami, z selera i ananasa ;
Kosze pieczywa krakowskiego z obwarzankami.
Godz. 24.00
Tort weselny , kawa, herbata.
Godz. 1.00
Danie na gorąco
Barszcz czerwony z krokietem
Napoje – bez ograniczeń
• Woda mineralna
• Soki owocowe
• Soft drinki (Coca-cola itp.)
• Kawa, herbata