Progres to nowe miejsce na mapie Trójmiasta, zlokalizowane w samym sercu dzielnicy Gdańsk Wrzeszcz, wzdłuż ulicy Słowackiego, na słynnym Garnizonie.
Lokalizacja z licznymi parkingami, bazą noclegową, łatwym dojazdem samochodem lub komunikacją miejską. W zabytkowej, odrestaurowanej byłej kantynie oficerskiej powstał lokal o powierzchni ponad 500 m2, podzielony na dwie części – restaurację/bistro oraz salę weselną dla 180 osób, w pełni wyposażoną w profesjonalny sprzęt multimedialny oraz wydajną klimatyzację. Nowoczesne wnętrza w zabytkowej bryle, przestronny zewnętrzny taras, jasna sala i malownicza okolica to największe, ale nie jedyne atuty.
Właścicielem obiektu jest Bartłomiej Sadowski, który swoje doświadczenie budował m.in. w Hotelu Haffner, Hotelu Rezydent, a także Lighthouse Restaurant na Kajmanach czy Chatham Club w Stanach Zjednoczonych. W trakcie wielu lat pracy nauczył się najważniejszej zasady - miejsce przede wszystkim tworzą ludzie, dlatego do swojego teamu zebrał ludzi z ogromną pasją. Zaczynając od kucharzy (Szef kuchni – Michał Chojnacki), przez managerów, kelnerów, a nawet administrację, wszystkie osoby zatrudnione w Progres, do pracy przychodzą z uśmiechem na twarzy, a ich głównym celem jest zadowolenie Gości.
Oprócz odpowiedniego podejścia, załoga ma również imponujące doświadczenie (wieloletnia praca w **** i ***** gwiazdkowych Hotelach w Polsce i za granicą), dzięki temu przywiązuje uwagę do najdrobniejszych szczegółów, a obsługa jest kompleksowa i wyjątkowa. „Jako specjaliści bardzo chętnie pomagamy zaplanować całą uroczystość i nie ograniczamy się jedynie do miejsca i kuchni. Weselne doświadczenie opieramy również na uroczystościach organizowanych w Sosnowej Osadzie w Niedarzynie k. Bytowa.”