Pałac i Folwark Galiny to malowiczo położony, dawny majątek ziemski z folwarkiem z XIX w., pałacem z XVI w., romantycznym parkiem oraz 350 ha łąk, pól i lasów. Zrealizują Państwo tu swoje marzenia o wyjątkowym weselu, zakosztują przyjaznej gościnności i znakomitej kuchni.
SALE WESELNE
Do Państwa dyspozycji oddajemy 3 sale, każda o unikalnej architekturze i wystroju.
GOSPODA
Dwupoziomowa Gospoda, z górującą nad nią wieżą zegarową, mieści się w zabytkowym spichlerzu, głównym budynku Folwarku. Znakomicie prezentują się w niej odsłonięte krokwie pod wysokim drewnianym stropem, belki oparte na dębowych słupach, ceglana podłoga, centralnie usytuowany, rozłożysty kominek oraz oryginalny piec chlebowy.
DAWNA WOZOWNIA Z ORANŻERIĄ
W porze letniej przyjęcia mogą być organizowane w dawnej wozowni, która połączona jest ze słoneczną oranżerią. Goście mają stąd bezpośrednie wyjście na dziedzieniec renesansowego pałacu. pałacowy.
SALA OGRODOWA
Klimatyzowana sala ogrodowa posiada jasne i eleganckie wnętrza. Oświetlenie umożliwia dostosowanie świateł do klimatu imprezy. Wyjście z sali prowadzi bezpośrednio na zadaszony taras oraz do pięknego ogrodu.
WESELA PLENEROWE
Wesela plenerowe w parku angielskim mają swój niepowtarzalny urok. Odbywają się pod namiotami w niezwykle malowniczej, otulonej krętą rzeką części parku. Park otoczony jest stawami oraz wodospadami.
KUCHNIA
Ogromnym atutem Galin jest wyśmienita kuchnia polska i europejska. Menu dopasowujemy do wymagań gości. Nasza specjalność, kaczka z jabłkami podawana z domowymi kluseczkami, znana jest już gościom nawet z najodleglejszych zakątków Polski.
Profesjonalny zespół, obsługujący gości, został przeszkolony przez Mistrza Kurta Schellera, który jest autorem większości serwowanych dań. Szefowa naszej kuchni doskonaliła dodatkowo swoje umiejętności u boku znakomitych kucharzy w warszawskich restauracjach Agnieszki i Marcina Kręglickich.
W kuchni używamy warzyw, owoców i ziół z własnych ekologicznych upraw. Podajemy swojskie wędliny i domowe przetwory. Daje to gwarancję świeżości i najwyższej jakości.
Galińska Gospoda została dwukrotnie wyróżniona „czapką” w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska. W 2017 roku Szefowa Kuchni otrzymała od przewodnika Gault&Millau tytuł "Kobieta Szef" Polski Północnej.